Home » Thermo-Block » Thermo-Block GY.I.K.

Thermo-Block GYakran Ismételt Kérdések


Melyik falvastagságot válasszam?

 

A 25 cm vastagságú elemeket az alábbi helyeken szoktuk használni:

  • belső tartófal
  • homlokzati főfal első indító soraként, hogy a lábazati xps lapot hőhídmentesen össze tudják dolgozni a homlokzati fal hőszigetelésével
  • melléképületek, garázsfalak építéséhez
  • medence falazathoz

A 35cm vastagságú elemet az alábbi helyeken szoktuk alkalmazni:

  • homlokzati tartófal, mivel a hőbocsátási tényezője U érték: U = 0,15 W / m2K, így tökéletesen megfelel a jelenlegi (2021) energetikai előírásoknak.

Mit jelent a hőátbocsátási tényező?

 

A hőbocsátási tényező azt a hőmennyiséget határozza meg, amely a szerkezet 1m2 felület 1 másodperc alatt átáramlik, amikor a külső és a belső közötti különbség 1ºC fok. Minél alacsonyabb az U érték, annál jobb az épület hőszigetelő képessége.


Milyen burkolatot kap belül?

 

Gipszkarton burkolat:

Az Thermo-Block falazatot belül ragasztott gipszkartonnal burkoljuk. Száraz, tiszta, gyors, másnap glettelhető, burkolható.

 

Vakolat:

Lehet vakolni is, de nem hiszem, hogy anyagilag megéri. Durva csiszolópapírral érdesíteni kell. Le kell kenni homlokzati vakolat alapozóval, hogy legyen rajta tapadóhíd felület. Flexibilis csemperagasztóval, fogas glettvassal át kell glettelni teljes felületen, hogy legyen mibe "kapaszkodnia" a vakolatnak. Ezután lehet vakolni. 


Mit és hogyan lehet rögzíteni a falra?

 

Könnyű elemek max 10-15kg-ig. A Thermo-Block falazatokat ragasztott gipszkartonnal burkoljuk. Száraz, tiszta, gyors, másnap glettelhető, burkolható.

Önfúró tipli, kisebb képek, lámpák 0-5kg

Szárnyas tipli, nehezebb lámpák, nagyobb festmények, 5-10kg


Molly dübel, + fogó, nagyobb fali polcok, szekrények pl, konyhaszekrény, 10-50kg


A nehezebb dolgokat, mint pl konyhaszekrény felső eleme, boiler, a Thermo-Block betonmagjába rögzítjük. A szokásosnál egy kicsit hosszabb dűbelt és csavart használunk. A Thermo-Block belső EPS rétege 4cm + ragasztó 1cm + gipszkarton 1,25cm = 6,5cm,  ezután már a betonréteg van amibe tudunk megfelelő biztonsággal rögzíteni.